Grote rondreis IJsland

Tijdens deze complete en verzorgde reis maakt u op een comfortabele manier uitgebreid kennis met de landschappen en natuurverschijnselen van IJsland. Naast alle bekende hoogtepunten gaat deze rondreis over de binnenlandroute Kjölur én naar Landmannalaugar, een schitterend hooglandgebied. Er worden lichte wandelingen gemaakt, reist u in een niet te groot gezelschap en onder begeleiding van een Nederlandse gids. Veel plezier in IJsland! (maximum 24 personen per afreis)

top hoogtepunten
 • Hooglanden
 • Reykjavik
 • Geysers
top plaatsen
 • Laugarvatn
 • Sauðárkrókur
 • Mývatn
 • Oostelijke fjorden
 • Vatnajökull
 • Hella
Reisprogramma
Accomodaties
Wat is inbegrepen?

11daagse Nederlandstalige begeleide reis in kleine groep

Stop

Heenvlucht

Verblijf in Hotels IJsland - Standaard kamer van dag 1 tot dag 2 Meer informatie over de accomodaties en keuzemogelijkheden?

We vertrekken vanop de luchthaven van Amsterdam voor een rechtstreekse vlucht naar Keflavik. In de loop van de middag komt u aan en gaan we op pad via de lavavelden op het schiereiland Reykjanes. Het is een indrukwekkende kennismaking met de mooie vergezichten, weidsheid en het ruige landschap van IJsland. Vervolgens rijden we naar het eerste overnachtingsadres in de omgeving van Laugarvatn, bij de 'gouden cirkel'.

Dag 1
Stop

Sauðárkrókur

Verblijf in Hotels GR beg - Tweepersoonskamer van dag 2 tot dag 3 Meer informatie over de accomodaties en keuzemogelijkheden?

De Geysir is wellicht de bekendste geiser van IJsland. Echter, de Strokkur is de geiser die het regelmatigst warm water de lucht in spuit. Op nog geen kwartier rijden bevindt zich de imposante waterval Gullfoss, waar met een beetje geluk een prachtige regenboog boven hangt. Vervolgens trotseren we het ruige binnenland via de Kjölur route, een oude paardenroute uit de tijd van de Vikingen. We komen aan in de omgeving van Sauðárkrókur voor de volgende overnachting.

Dag 2
Stop

Mývatn

Via de noordelijke hoofdstad Akureyri rijdt u naar het beschermde natuurgebied Mývatn met zijn rijke vogelleven en vele vulkanische bezienswaardigheden. Lopend over lava, langs kratermeren, solfatorenvelden en immense explosiekraters krijgt u het gevoel een kijkje te nemen in het binnenste van de aarde. U maakt een wandeling naar Dimmuborgir met zijn grillig gevormde lavarotsen. Bij Skútustadir, aan de zuidelijke oever van het meer liggen de pseudokraters; deze worden gevormd wanneer moerassen tijdens vulkaanuitbarstingen sterk worden verhit. Het water in de moerassen verandert in stoom en zet uit. Dat veroorzaakt een explosie waardoor vulkanische as boven de moerassen opzij wordt gedrukt en achterblijft als pseudokraters.

Bij Mývatn bevinden zich grote hoeveelheden vogels en met name bijzondere eendensoorten in het water van de Laxá (letterlijk zalmrivier). Ook bezoekt u de grootste waterval van Europa, de Dettifoss. De waterval is 44m hoog en 100m breed, het water komt hier met een daverend geweld naar beneden gekletterd, werkelijk een prachtig gezicht.

Dag 3
Stop

Oostelijke fjorden

Vanuit Myvatn vervolgen we onze weg en stoppen we bij de krachtige waterval Dettifoss. Op weg naar het oostelijk fjordengebied zult u opnieuw geïnspireerd raken door het desolate landschap. Oost-IJsland is een bijzonder gevarieerd gebied, het vormt de grens tussen de grillige aftekeningen van de Oostfjorden en de glooiende vlaktes van de Herad die overlopen in het ruige binnenlan

Dag 5
Stop

Vatnajökull

Na een overnachting aan één van de fjorden rijden we langs de reusachtige ijskap Vatnajökull, waar alle gletsjers van de Alpen en Noorwegen tezamen gemakkelijk inpassen. Natuurlijk bezoekt u Jökulsárlón, een gletsjermeer aan de rand van de ijskap. In het meer drijven ijsbergen in de meest wonderlijke vormen rond. Onderweg heeft u nog de mogelijkheid een excursie te maken naar het vogeleiland Ingólshöfdi. Een geheel ander landschap in Zuid-IJsland vormen de immense spoelzandvlaktes en de uitgestrekte lavavelden. U bezoekt ook het door gletsjers omsloten Nationaal Park Skaftafell. Het is een prachtige omgeving om te wandelen, bijvoorbeeld naar de met basaltzuilen omlijste waterval Svartifoss. De route gaat verder langs de zuidkust met enkele fraaie watervallen en zwart lavastrand. De overnachtingen zijn in de omgeving van Hofn, Skaftafell of Nupar, dus meer westelijk langs de zuidkust.

Dag 6
Stop

Hella

Langs de route aan de zuidkust rijdt u naar het plaatsje Vik, wat bekend staat om de zwarte stranden en vogelrotsen. Ook passeren we de Skogafoss waterval en het volksmuseum in Skogar. We rijden langs de gletsjers Eyjafjallajökull en Myrdalsjökull, die in 2010 in het nieuws waren door de uitbarsting van de vulkaan eronder. De waterval Seljalandsfoss is bekend doordat er – met enig geklauter- achterlangs gelopen kan worden en de waterval zodoende van alle kanten te bewonderen is. In de verte ziet u aan uw linkerhand de elf kilometer uit de kust gelegen Westmaneilanden liggen.

Dag 8
Stop

Reykjavík

We bezoeken Landmannalaugar, een overweldigend, kleurrijk en vulkanisch natuurgebied waar u heerlijk kunt wandelen. Bovendien kunt u hier een bad nemen in een warme beek, omringd door de meest wonderlijk gekleurde bergen. Het gebied is zo bijzonder en kleurrijk doordad het gekarakteriseerd wordt door het geel gekleurde rhyoliet gezeteente en niet door het zwarte basalt dat elders in IJsland veelvuldig voorkomt. Aansluitend rijden we door naar Reykjavík. De laatste dag op IJsland kunt u naar eigen voorkeur invullen. Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan de Blue Lagoon (optioneel).

Dag 9
Stop

Terugvlucht

Helaas is uw tijd in IJsland afgelopen en verlaat dit bijzondere land vol mooie herinneringen, ervaringen en uiteraard foto's.

Dag 11
Stel uw reis samen en bereken de prijs

   Hotels binnen deze rondreis

Dag 1 - 2

Hotels IJsland - Standaard kamer

Rondreizen langs hotels. Bij al onze reizen logeert u in kamers met eigen badkamer. U verblijft in middenklasse hotels, zomerhotels, boerderijen en/of guesthouses, waar altijd een restaurant bij is. Indien u kiest voor een kamer met eigen faciliteiten, dan verblijft u in Reykjavík altijd in een drie-sterren hotel. In de tekst noemen we een plaats waar uw overnachtingsadres is, uw hotel ligt in een straal van max. 50 km van deze genoemde plaats. De hotelrondreizen zijn op basis van logies en ontbijt. In bijna iedere accommodatie wordt naast het ontbijt ook een diner geserveerd, u heeft meestal keuze uit een aantal menu’s.

Hotels IJsland
Dag 2 - 3

Hotels GR beg - Tweepersoonskamer

Stel uw reis samen en bereken de prijs

   Praktische informatie

Inbegrepen: retourvlucht Amsterdam-Keflavík · luchthavenbelasting en brandstofheffing ca. € 120 p.p. · ruimbagage · vervoer ter plaatse · 9 overnachtingen in guesthouses, boerderijen en hotels o.b.v. een kamer met faciliteiten · halfpension m.u.v. diner dag 9 en 10 · entree nationale parken · entree streekmuseum · Nederlandse reisleiding · informatiepakket.

 • vluchten
 • bagage
 • overnachtingen
 • gids