Rondreis Magnus

Dit is de meest spectaculaire rondreis waarbij u met een 4x4 het ruige en onherbergzame binnenland van IJsland zult verkennen. U doorkruist de IJslandse hooglanden en geniet van de prachtige natuurgebieden zoals Thórsmörk en Landmannalaugar. Via de Kjölur, oude Vikingroute, rijdt u naar het noorden om daar het adembenemend mooie gebied rond Mývatn te ontdekken. Vervolgens rijdt u zuidwaarts via de andere hooglandroute, de Sprengisandur, naar Landmannalaugar. Uiteraard ontbreken de bezienswaardigheden van de Golden Circle niet.

top hoogtepunten
 • Hooglanden
 • Reykjavik
 • Golden Circle
 • ....
top plaatsen
 • Keflavík
 • Akureyri
 • Mývatn
 • Húsavík
 • Hrauneyjar
 • Kirkjubæjarklaustur
 • Skógar
 • Vík
 • Reykjavík
Reisprogramma
Accomodaties
Wat is inbegrepen?

Ontdek de hooglanden van IJsland tijdens deze 10-daagse reis

Vlucht

Heenvlucht

Verblijf in Hotels IJsland - Standaard kamer van dag 1 tot dag 10 Meer informatie over de accomodaties en keuzemogelijkheden?

Na aankomst op Keflavík Airport haalt u uw 4x4 huurauto op en rijdt naar het gebied van de Golden Circle. Het is een grote regio vol met bijzondere bezienswaardigheden.

Excursies: Blue Lagoon en Laugarvatn Fontana.

Dag 1
Stop

Optioneel: Blue Lagoon

Midden in het natuurgebied Reykjanes, tussen de lavavelden, ligt de Blue Lagoon. Ontspan in het heerlijk warme en heilzame water met de typische helder blauwe kleur. Ervaar een bad in 's werelds beroemdste warmwaterbad. Deze tour is zonder gids. Het is mogelijk om ter plaatse verschillende massages bij te boeken en in het Lava restaurant kan na afloop een hapje worden gegeten....

Dit is een vanaf prijs, deze is afhankelijk van datum en bezetting.

Inbegrepen: entree voor het bad en een silica modder masker.

Blue LagoonDag 1
Stop

Optioneel: Laugarvatn Fontana

Kom genieten en ontspan in de natuurlijk verwarmde geothermische baden van Laugar. Op deze bijzondere plek zijn meerdere natuurlijk verwarmde sauna's, zwem- en stoombaden aanwezig. Vanuit de baden kunt u het meer in zwemmen waar een aantal natuurlijke warmte bronnen zijn. Het Fontana café serveert verfrissende drankjes, heerlijke broodjes, diverse lokale producten, lunch en diner. Na een dagje baden in de natuurlijke mineralen van IJsland komt u helemaal tot rust!

Inbegrepen: entree.
Extra info: dagelijks geopend in de periodes 01/04 t/m 08/06 en 22/08 t/m 31/10 van 11.00-22.00 en in de periode 09/06 t/m 21/08 van 10.00-23.00.

Dag 1
Stop

Akureyri

Vandaag een lange en avontuurlijke rit. Alvorens de Kjölur weg in te slaan brengt u een bezoek aan Geysir en de Gulfoss waterval. De Kjölur gaat door het prachtige binnenland naar het noorden. De Kjölur-route (F-35) is een bekende route die ca. 165 km lang is en langs één van de drie belangrijkste bergwegen van IJsland voert. Enkel en alleen 4 wiel aangedreven auto’s mogen dwars door het desolate binnenland van IJsland rijden. Het is namelijk een ongeasfalteerde weg van puin, gruis en gravel en voert tussen de Langjökull en Hofsjökull gletsjers door. Op sommige stukken kan er slechts 40 km per uur gereden worden en hier en daar zelfs stapvoets. Zo kunt u kleine riviertjes doorkruisen.

AkureyriDag 2
Stop

Mývatn/Húsavík

In Mývatn kunt u o.a. het natuurgebied Mývatn bezoeken of een duik nemen in het Mývatn Nature Bath. Ook zult u borrelende modderpoelen, explosiekraters en het lavadoolhof Dimmuborgir zien. Een dagtocht langs de Asbyrgi kloof, het Jökulsárgljúfur Nationaal Park en de waterval Dettifoss zijn zeker een aanrader. Ten oosten van Akureyri ligt de Dettifoss waterval. De Dettifoss wordt gezien als één van de krachtigste watervallen van Europa en bevindt zich op ca. 1 uur rijden van Mývatn. Met uw 4x4 kunt u via de onverharde weg 864 naar de waterval gaan. Deze waterval is 44 meter hoog en ruim 100 meter breed. Vanaf de oostelijke oever heeft u prachtig mooi uitzicht en zult u zeker meerdere foto’s maken.

Excursies: Walvissafari vanuit Húsavík, Walvis- en puffinsafari met RIB boot, Lofthellir ijsgrot en Mývatn Nature Bath.

Mývatn/HúsavíkDag 3
Stop

Optioneel: Walvissafari vanuit Húsavík

Speuren naar walvissen vanaf een boot op de Noordelijke IJszee. Dat klinkt als een avontuur en dat is het ook! Vanuit de haven van Húsavík kunt u mee op dit avontuur. In de afgelopen jaren zijn er in dit gebied bruinvissen, vinvissen, bultruggen, witsnuitdolfijnen en zelfs blauwe vinvissen gezien. Dit is een kans die u niet kunt laten liggen. Een onvergetelijke excursie! Het verloop van de excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden....

De walvissafari heeft bij 95% van de tochten succes en als u bij de ongelukkige 5% behoort, dan krijgt u een andere tocht gratis!

Inbegrepen: Engelssprekende gids, overall en warme chocolademelk.
Duur: ca. 3 uur.
Vertrek: dagelijks om 09.45 in de periode 01/04 t/m 31/10, 13.15 in de periode 15/04 t/m 31/10, 16.45 in de periode 01/05 t/m 30/09 en 08.45 (vanaf 01/05) en 12.00 (vanaf 01/06) t/m 14/09, 15.15 in de periode 01/07 t/m 31/08 en 20.00 in de periode 01/06 t/m 20/08.

Dag 3
Stop

Optioneel: Walvis- en puffinsafari met RIB boot

Tijdens deze safari met RIB boot gaat u op zoek naar walvissen en papegaaiduikers. Een RIB boot is uitdagender, sneller en maakt het hierdoor ook makkelijker om deze prachtige zoogdieren te spotten. Onderweg maakt u ook nog een stop op 'puffin' eiland. Hier heeft u kans om oog in oog te staan met de papegaaiduiker. Deze is gemakkelijk te herkennen aan het zwart-witte verenkleed en de grote, felgekleurde snavel.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, overall en een cadeautje van Húsavík's enige wijnmaker.
Duur: ca. 2,5 uur.
Vertrek: dagelijks om 09.30 (t/m 15/10) en 12.30 in de periode 15/04 t/m 31/10, 10.30 (t/m 14/09) en 16.00 in de periode 01/05 t/m 30/09, 11.00, 14.00 en 19.00 (t/m 31/08) in de periode 01/06 t/m 14/09 en 08.00, 10.00, 13.00, 13.30, 15.30 en 17.00 in de periode 01/07 t/m 31/08.
Extra info: minimum leeftijd 7 jaar. De papegaaiduikers verlaten vanaf half augustus Húsavík en omgeving. Hierdoor zal de focus van 21/08 t/m 31/10 meer liggen op het spotten van walvissen.

Dag 3
Stop

Optioneel: Lofthellir ijsgrot

Met een aangepaste 4x4 truck gaat u vanuit Mývatn naar de Lofthellir ijsgrot in het merengebied van Mývatn. Na een wandeling van ca. 20 minuten over de lavavelden arriveert u bij deze spectaculaire ijsgrot, waar u door een smalle opening, op handen en knieën naar binnen kruipt. Eén maal binnen, geniet dan van de natuurlijk opgebouwde ijssculpturen en ijsmassa’s die jaarlijks groeien....

Inbegrepen: Engelssprekende gids, transfer vanaf Lake Mývatn Information Centre, gebruik van helm, hoofdlampje, laarzen en handschoenen.
Duur: ca. 5 uur.
Vertrek: dagelijks om 08.00 uur (07.45 pick-up) in de periode 01/06 t/m 31/08 en 09.30 uur (09.15 pick-up) en 15.00 uur (14.45 pick-up) in de periode 01/05 t/m 31/10.
Extra info: de minimum leeftijd is 8 jaar. Lunch is niet inbegrepen. Stevige wandelschoenen, een muts en een goede jas wordt aangeraden.

Lofthellir ijsgrotDag 4
Stop

Optioneel: Mývatn Nature Baths

In het noorden van IJsland ligt het Mývatn Nature Bath. Zoals de naam al verraad ligt het in het aan het Mývatn meer, een zéér actief vulkanisch gebied. Hier kunt u genieten van een geothermisch bad in de prachtige omgeving van Mývatn. Het is een van de droogste en zonnigste plaatsen van IJsland en staat bekend om de vele vogels die hier te vinden zijn. Na een bezoek aan dit geneeskrachtige blauwe water voelt u zich weer als herboren.

Extra info: dagelijks geopend van 09.00-00.00 in de periode 15/05 t/m 15/09 en van 12.00 t/m 22.00 uur in de periodes 01/04 t/m 14/05 en 16/09 t/m 31/10.

Mývatn Nature BathsDag 4
Stop

Hrauneyjar

Dwars door de wildernis van Sprengisandur rijdt u naar het zuiden en doorkruist onderweg meerdere riviertjes. U passeert de waterval Aldeyjarfoss met schitterende basaltzuilen. Daarna gaat de weg tussen de gletsjers Vatnajökull en Hofsjökull door. U overnacht in uw accommodatie in/nabij Hrauneyjar. De Sprengisandur route (F26) is een bekende route die ca. 200 km lang is en langs één van de drie belangrijkste bergwegen van IJsland voert. Enkel en alleen 4x4 auto’s mogen dwars door het desolate binnenland van IJsland rijden. Het is namelijk een onverharde weg van puin, gruis en gravel. Deze begint in de Bárðardalur vallei nabij de Goðafoss waterval en eindigt in het zuiden nabij de vulkaan Hekla.

Dag 5
Stop

Kirkjubæjarklaustur

U rijdt via Landmannalaugar, een magnifiek gebied omgeven door veelkleurige rhyolietbergen zuidwaarts. De volgende dag maakt u een tocht naar het Skaftafell Nationaal Park dat aan de voet van de immense Vatnajökull gletsjer gelegen is. Maak ook hier weer prachtige wandelingen. Eventueel rijdt u nog verder naar het gletsjermeer Jökulsárlón om de grillig gevormde ijsschotsen die ronddrijven in het meer te bewonderen.

Excursies: Boottocht op gletsjermeer Jökulsárlón, Zodiac tour op het Jökulsárlón gletsjermeer, Gletsjerwandeling op de Vatnajökull en Gletsjerwandeling en Fjallsárlón gletsjermeer.

Dag 6
Stop

Optioneel: Gletsjerwandeling op de Vatnajökull

Als u in IJsland bent, mag u gletsjerwandelen niet overslaan! Met stijgijzers aan maakt u een wandeling van ca. 2 tot 3,5 uur over de Svínafellsjökull gletsjer, een uitloper van de Vatnajökull gletsjer. De wandeling wordt begeleid door ervaren gidsen. Omdat u tijdens de excursie over een metersdikke ijslaag loopt is het raadzaam om warme kleren en stevige wandelschoenen wandelschoenen te dragen.

De prijs is een vanaf prijs, stuur ons een offerteaanvraag voor de correcte prijs

Inbegrepen: Engelssprekende gids, gebruik van stijgijzers en een pikhouweel.
Duur: ca. 2,5 uur tot 4 uur.
Vertrek: dagelijks om 10.00 en 14.00 uur en in de periode 01/07 t/m 31/08 ook om 11.00 en 15.00 uur. Deze excursie start bij het 'visitors center' in Skaftafell Nationaal Park.
Extra info: de minimum leeftijd is 8 jaar voor de 2,5 uur durende gletsjerwandeling. Lunch en transfer zijn niet inbegrepen. Deze excursie is op dit moment nog niet boekbaar. Wij doen ons best de excursie zo snel mogelijk voor u beschikbaar te maken. Prijzen en info zijn ter indicatie.

Gletsjerwandeling op de VatnajökullDag 6
Stop

Skógar/Vík

Door de lavavelden van Eldhraun en de zandwoestijn Mýrdalssandur rijdt u westwaarts naar het dorpje Vík. Langs de kliffen van Dyrhólaey nestelen vele papegaaiduikers en andere zeevogels. Deze prachtige rotspartij aan zee is uniek omdat je vanaf de kliffen kunt genieten van fantastisch uitzicht, waaronder op de gletsjers Eyjafjallajökull en Mýrdalsjökull.

Skógar/VíkDag 8
Stop

Reykjavík

Vandaag rijdt u via de zuidkust terug richting Reykjavík. Onderweg heeft u de mogelijkheid om o.a. bij de watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss even te stoppen of de Deildartunguhver heetwaterbronnen te bezoeken. Of grijp je kans om zelf achter het 65 meter hoge watergordijn van de Seljalandsfoss waterval te wandelen! Uiteindelijk arriveert u in Reykjavík en heeft de mogelijkheid om daar te genieten van de vele cafés, restaurants en trendy winkeltjes.

Excursies: Blue Lagoon, Walvissafari en Papegaaiduikersspotten vanuit Reykjavík, Reykjavík Fiets/Segway tour, Reykjavík Citytour, Rijden op IJslandse paarden, Noorderlichttour, Quad safari, Quad en lavagrottentour en Bezoek de ijstunnels van de Langjökull gletsjer.

Dag 9
Vlucht

Terugvlucht

Verblijf in HOTELS MAGNUS pr - Tweepersoonskamer van dag 10 tot dag 11 Meer informatie over de accomodaties en keuzemogelijkheden?

Vandaag komt er helaas een eind aan uw verblijf op IJsland. Na het uitchecken vertrek u weer naar de internationale luchthaven Keflavík. Eenmaal daar aangekomen levert u de huurauto in en bereid zich voor om terug te vliegen naar Brussel.

Dag 10
Stel uw reis samen en bereken de prijs

   Hotels binnen deze rondreis

Dag 1 - 10

Hotels IJsland - Standaard kamer

Rondreizen langs hotels. Bij al onze reizen logeert u in kamers met eigen badkamer. U verblijft in middenklasse hotels, zomerhotels, boerderijen en/of guesthouses, waar altijd een restaurant bij is. Indien u kiest voor een kamer met eigen faciliteiten, dan verblijft u in Reykjavík altijd in een drie-sterren hotel. In de tekst noemen we een plaats waar uw overnachtingsadres is, uw hotel ligt in een straal van max. 50 km van deze genoemde plaats. De hotelrondreizen zijn op basis van logies en ontbijt. In bijna iedere accommodatie wordt naast het ontbijt ook een diner geserveerd, u heeft meestal keuze uit een aantal menu’s.

Hotels IJsland
Dag 10 - 11

HOTELS MAGNUS pr - Tweepersoonskamer

Stel uw reis samen en bereken de prijs

   Praktische informatie

Inbegrepen: retourvlucht Amsterdam/Brussel-Keflavík met Icelandair o.b.v. Economy-klasse (H-klasse met vertrek in de periode 25/06 t/m 10/09 en L-klasse 11/09 t/m 30/09) · luchthavenbelasting en brandstofheffing ca. € 108 p.p. · ruimbagage · 9 x 24 uur autohuur, cat. P, 4x4, met AVIS, volgens voorwaarden · 9 nachten verblijf in een kamer met of zonder faciliteiten o.b.v. logies/ontbijt · uitgebreide reisbeschrijving · reisgids · wegenkaart. Niet inbegrepen: evt. brandstoftoeslag · Keflavík service charge voor de autohuur ISK 5.400, ter plaatse te voldoen · milieu toeslag autohuur ISK 650, ter plaatse te voldoen.

 • vluchten
 • huurwagen (4x4)
 • bagage
 • hotels met badkamer
 • ontbijt
 • uitgebreide reisbeschrijving