Rondreis Gudrun

Tijdens deze rondreis door IJsland verkent u dé bekendste bezienswaardigheden. Wat dacht u van de Dynjandi waterval, de Gullfoss waterval, het Mývatnmeer, de vele gletsjers of de walvishoofdstad van IJsland; Húsavik. U gaat naar onbekende delen van IJsland zoals het prachtige schiereiland Snæfellsnes en met de veerboot over naar de Westfjorden. De Westfjorden is een ongerept natuurgebied en een eldorado voor vogelliefhebbers. Onderweg verblijft u in comfortabele accommodaties en heeft u voldoende tijd voor extra excursies. De reis begint en eindigt in het levendige Reykjavík.

top hoogtepunten
 • Gletjers
 • wandelingen
 • walvissen
 • ....
top plaatsen
 • Reykjavík
 • Stykkishólmur
 • Patreksfjörður
 • Ísafjörður
 • Hólmavík
 • Laugarbakki/Blönduós
 • Akureyri
 • Mývatn/Húsavík
 • Egilsstaðir
 • Höfn
 • Kirkjubæjarklaustur
 • Laugarvatn/Gullfoss
 • Reykjavík
Reisprogramma
Accomodaties
Wat is inbegrepen?

De meest complete fly & drive rondreis door IJsland Inclusief Snæfellsnes en de West fjorden Met voldoende tijd voor excursies en wandelingen 13d.

Vlucht

Heenvlucht

Verblijf in Hotels IJsland - Standaard kamer van dag 1 tot dag 13 Meer informatie over de accomodaties en keuzemogelijkheden?

Vertrek met een rechtstreekse vlucht naar Reykjavik. Direct na aankomst op de luchthaven Keflavík haalt u de huurauto op. Een ontspannen begin van de reis is een warm bad in de Blue Lagoon (optioneel). Vervolgens een korte rit naar Reykjavík.

HeenvluchtDag 1
Stop

Optioneel: Blue Lagoon

Midden in het natuurgebied Reykjanes, tussen de lavavelden, ligt de Blue Lagoon. Ontspan in het heerlijk warme en heilzame water met de typische helder blauwe kleur. Ervaar een bad in 's werelds beroemdste warmwaterbad. Deze tour is zonder gids. Het is mogelijk om ter plaatse verschillende massages bij te boeken en in het Lava restaurant kan na afloop een hapje worden gegeten....

Dit is een vanaf prijs, deze is afhankelijk van datum en bezetting.

Inbegrepen: entree voor het bad en een silica modder masker.

Blue LagoonDag 1
Stop

Optioneel: Walvissafari vanuit Reykjavík

De kans om een bultrug uit het water te zien springen of nog net te zien hoe zo'n gigantische staartvin in de golven verdwijnt is niet voor velen weggelegd. Laat deze kans dan ook niet voorbij gaan en scheep u in voor deze spannende zoektocht naar de grootste zoogdieren op aarde. Het verloop van de excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden.... De walvissafari heeft bij 90% van de tochten succes en als u bij de ongelukkige 10% behoort, dan krijgt u een andere tocht gratis!

Inbegrepen: Engelssprekende gids, warme overall en een zitplaats aan boord.
Duur: ca. 3 uur.
Vertrek: dagelijks. In de periode 01/04 t/m 30/09 om 09.00, in de periode 01/04 t/m 31/10 om 13.00 en in de periode 15/05 t/m 15/09 om 17.00.

Walvissafari vanuit ReykjavíkDag 1
Stop

Stykkishólmur

Op weg naar Stykkishólmur rijdt u door de Reykholtvallei, waar u de Hraunfossar waterval kunt bezoeken. Snæfellsnes is een bergachtig schiereiland, waar de Snæfellsjökull gletsjer gelegen is. Bij Arnarstapi kan je op zoek gaan naar diverse vogelsoorten en vanuit Stykkishólmur is het mogelijk om met een ferry een boottocht te maken. Tijdens deze tocht kun je o.a. papegaaiduikers en aalscholvers zien. Let op: er zijn slechts 1 of 2 afvaarten per dag.

Dag 2
Stop

Patreksfjörður

Met de veerpont steek je in ca. 3 uur varen over naar de Westfjorden. Onderweg kan je uitstappen op het vogeleiland eiland Flatey. De auto mag alleen niet mee. Je neemt zelf een ferry later en de auto staat bij aankomst in de Westfjorden in de haven gereed.

Na aankomst in de Westfjorden rijd je eerst naar de noordkant van de fjord naar Hellulaug, waar je kunt badderen in een natuurlijke warmwaterbron. Onderweg naar het hotel maak je een strandwandeling langs de roodbruine stranden van Rauðasandur. Het is ook zeker aan te raden om even te stoppen bij het Franska Kaffihúsið, om te genieten van een kop koffie. Natuurlijk breng je een bezoek aan het meest westelijke puntje van Europa, de Látrabjarg, een 440 m hoge rotswand waar in de zomer duizenden zeevogels broeden, waaronder de beroemde papegaaiduiker.

Dag 3
Stop

Ísafjörður

Onderweg naar Ísafjörður kan je een stop te maken bij de Dynjandi, die uit verschillende kleinere watervallen bestaat. De bovenste is de Dynjandifoss met een hoogte van 100 meter en dan volgen nog vijf andere watervallen, waaronder de Göngufoss waar je achterlangs kan lopen. Ísafjörður is een vissersplaats aan de Skutulsfjörður, een inham van de Ísafjarðardjúp en is de belangrijkste plaats van de Westelijke Fjorden. Ísafjörður is een ideaal uitgangspunt voor wandelingen door het indrukwekkende landschap van de Westfjorden.

Excursies: Paardrijden in Dýrafjörður, Kajakken vanuit Ísafjörður en Boottocht naar het eiland Vigur.

Dag 4
Stop

Optioneel: Boottocht naar het eiland Vigur

Vigur is een klein eilandje op ca. 35 min. varen van de haven van Ísafjördur en er staat een permanent bewoonde boerderij. Tevens staat er een oude windmolen, het kleinste postkantoor van IJsland, nestelen er grote aantallen eidereenden papegaaiduikers en kan er lekker geluncht worden. Kortom: een leuke en bijzondere plek om te bezoeken tijdens een rondreis door IJsland.

Inbegrepen: Engelssprekende gids en op Vigur koffie/thee, sandwich en div. lokale lekkernijen.
Duur: ca. 3 uur.
Vertrek: dagelijks om 14.00 uur in de periode 01/06 t/m 30/08 vanuit de haven van Ísafjörður.
Extra info: op het eiland Vigur kan het hard waaien. Zorg er dus voor dat u warm gekleed bent.

Dag 4
Stop

Optioneel: Kajakken vanuit Ísafjörður

Eén van de beste plekken om te gaan zeekajakken in IJsland is Ísafjörður. De voor de hand liggende reden daarvoor zijn de eindeloze mogelijkheden om te kajakken door de desolate fjorden en baaien in de nabije omgeving. Deze excursie is perfect voor een ieder die op zoek is naar een uitdagende kennismaking met deze mooie watersport. Tijdens het kajakken heeft u de kans om talloze vogelsoorten en zeehonden te observeren.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, kajakuitrusting en pick up vanuit Ísafjörður bij de verzamelplaats.
Duur: ca. 2,5 uur.
Vertrek: dagelijks om 09.30 uur vanuit Ísafjörður.
Extra info: de minimumleeftijd is 12 jaar. Het is aan te raden warme en waterdichte kleding te dragen.

Dag 4
Stop

Hólmavík

Een lange, spectaculaire tocht langs de kustlijn van de Westfjorden brengt u naar uw overnachtingsadres in Hólmavík. Onderweg zult u aan de kust diverse zeehonden aantreffen. Zij laten zich drogen in het zonnetje en rusten wat uit. Ook zeker een aanrader is een bezoek aan het afgelegen Djúpavík. Daar staat o.a. een verlaten haringfabriek en een gestrande olietanker.

Dag 5
Stop

Akureyri

Vandaag laat je de imposante Westfjorden achter je. Je kan ervoor kiezen om direct naar Akureyri te rijden of de uitgebreide tocht, die langs de noordelijke kust voert. Dan is een bezoek aan Skagafjörður en Ólafsfjörður zeker een aanrader. Zo is er in een Ólafsfjörður een natuurhistorisch museum met veel opgezette vogels, een zeehond en ook een ijsbeer. In Skagafjörður heb je mooi uitzicht over de eilanden Drangey en Málmey.

Akureyri is 2e stad van IJsland en heeft een gezellig centrum. De stad wordt verwarmd door geothermische energie.

Dag 6
Stop

Mývatn/Húsavík

Via de prachtige waterval Goðafoss rijd je naar het Mývatn meer. Hier bezoek je wellicht de vulkanische hoogtepunten van dit natuurgebied zoals de rivier de Laxá, de lavaformaties bij Dimmuborgir, de pseudokraters van Skútustaðir en de Víti krater. Of rijd naar Húsavík; een klein stadje in het noorden van IJsland. Deze vissersplaats is heel populair omdat er dagelijks walvisexcursies georganiseerd worden. De plaats heeft zichzelf uitgeroepen als walvishoofdstad van Europa. Na de boottocht kan je ook nog een bezoek brengen aan het walvismuseum. Ontspannen van deze drukke dag doe je 's avonds in het warme water van Mývatn Nature Baths.

Dag 7
Stop

Egilsstaðir

Vandaag heb je keuze uit een snelle route via de ringweg (weg 1) of een uitgebreide tocht, die langs de noordoostelijke kust (weg 85) voert. Onderweg is het leuk om even naar Möðrudalur te gaan. Dit is de hoogst gelegen boerderij van IJsland (469 m hoog) en een door de boer zelf gebouwd kerkje. Of net buiten Egilsstaðir ligt Lagarfljót, een 140 kilometer lange en de op één na langste rivier van IJsland. Aan het eind van de dag kom je aan in Egilsstaðir, de grootste plaats van Oost-IJsland.

Dag 8
Stop

Höfn

Laat de Oostfjorden achter je en vertrek naar Höfn, wat ’haven’ betekent. Maak een stop in het vissersdorpje Djúpivogur. Voor de kust kan je het vogeleiland Papey zien liggen.

Dag 9
Stop

Optioneel: Walvissafari vanuit Húsavík

Speuren naar walvissen vanaf een boot op de Noordelijke IJszee. Dat klinkt als een avontuur en dat is het ook! Vanuit de haven van Húsavík kunt u mee op dit avontuur. In de afgelopen jaren zijn er in dit gebied bruinvissen, vinvissen, bultruggen, witsnuitdolfijnen en zelfs blauwe vinvissen gezien. Dit is een kans die u niet kunt laten liggen. Een onvergetelijke excursie! Het verloop van de excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden....

De walvissafari heeft bij 95% van de tochten succes en als u bij de ongelukkige 5% behoort, dan krijgt u een andere tocht gratis!

Inbegrepen: Engelssprekende gids, overall en warme chocolademelk.
Duur: ca. 3 uur.
Vertrek: dagelijks om 09.45 in de periode 01/04 t/m 31/10, 13.15 in de periode 15/04 t/m 31/10, 16.45 in de periode 01/05 t/m 30/09 en 08.45 (vanaf 01/05) en 12.00 (vanaf 01/06) t/m 14/09, 15.15 in de periode 01/07 t/m 31/08 en 20.00 in de periode 01/06 t/m 20/08.

Dag 9
Stop

Optioneel: Walvis- en puffinsafari met RIB boot

Tijdens deze safari met RIB boot gaat u op zoek naar walvissen en papegaaiduikers. Een RIB boot is uitdagender, sneller en maakt het hierdoor ook makkelijker om deze prachtige zoogdieren te spotten. Onderweg maakt u ook nog een stop op 'puffin' eiland. Hier heeft u kans om oog in oog te staan met de papegaaiduiker. Deze is gemakkelijk te herkennen aan het zwart-witte verenkleed en de grote, felgekleurde snavel.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, overall en een cadeautje van Húsavík's enige wijnmaker.
Duur: ca. 2,5 uur.
Vertrek: dagelijks om 09.30 (t/m 15/10) en 12.30 in de periode 15/04 t/m 31/10, 10.30 (t/m 14/09) en 16.00 in de periode 01/05 t/m 30/09, 11.00, 14.00 en 19.00 (t/m 31/08) in de periode 01/06 t/m 14/09 en 08.00, 10.00, 13.00, 13.30, 15.30 en 17.00 in de periode 01/07 t/m 31/08.
Extra info: minimum leeftijd 7 jaar. De papegaaiduikers verlaten vanaf half augustus Húsavík en omgeving. Hierdoor zal de focus van 21/08 t/m 31/10 meer liggen op het spotten van walvissen.

Dag 9
Stop

Kirkjubæjarklaustur

Grote brokken ijs van de gletsjertong drijven in de meest fantastische vormen rond in het meer Fjallsárlón. Maak hier een boottochtje of een prachtige wandeling. In Skaftafell, onderdeel van Vatnajökull Nationaal Park, zijn gemarkeerde wandelingen te doen. Een korte, maar steil tocht brengt je naar de Svartifoss waterval. Voor een unieke ervaring ga je mee op een gletsjerwandeling.

De route volgt door lavavelden en brengt je in de bijna onuitspreekbare plaats Kirkjubæjarklaustur.

Excursies: Boottocht op gletsjermeer Jökulsárlón, Zodiac tour op het Jökulsárlón gletsjermeer, Gletsjerwandeling op de Vatnajökull en Gletsjerwandeling en Jökulsárlón gletsjermeer.

KirkjubæjarklausturDag 10
Stop

Laugarvatn/Gullfoss

Wie een upgrade naar een 4x4 auto heeft geboekt via de kloof Fjaðrárgljúfur en Landmannalaugar naar het westen rijden. Bij Landmannalaugar kan je wandelen langs smalle kloven, kokende bronnen en pruttelende modderpoelen, terwijl je ondertussen geniet van het kleurrijke landschap.

Anders volg je de kustweg over de zandwoestijn Mýrdalssandur, met aan je rechterhand de Mýrdalsjökull gletsjer. Bij het plaatsje Vík wandel je over het zwarte zandstrand, langs dramatische basaltformaties. Bij Skógar passeer je de beroemde Skógafoss waterval.

Excursies: Hiken bij Landmannalaugar, Laugarvatn Fontana, Secret Lagoon.

Laugarvatn/GullfossDag 11
Stop

Reykjavík

Op weg naar Reykjavík rijd je langs de geisers en hete bronnen van Geysir en de Gullfoss waterval. Op weg naar Reykjavík passeer je Hveragerði, hier kan je in de Reykjadalur vallei een wandeling maken langs warme stroompjes en bubbelende modder.

Na een prachtige rondreis kom je weer aan in Reykjavík.

Excursies: Speuren naar hotsprings, Walvissafari en Papegaaiduikers spotten vanuit Reykjavík, Noorderlichttour per bustransfer.

ReykjavíkDag 12
Vlucht

Terugvlucht

Vandaag komt er (helaas) een eind aan uw verblijf op IJsland. Na het uitchecken vertrek u weer naar de internationale luchthaven Keflavík. Eenmaal daar aangekomen levert u de huurauto in en bereid zich voor om terug te vliegen naar Brussel.

Dag 13
Stop

Optioneel: River Jet

Altijd al door een rivierkloof willen varen met hoge snelheid? Nu kan dit met een echte ‘riverjet’ die vertrekt nabij de 'Golden Circle'. Voordat je aan boord gaat krijg je een waterdichte overal, zwemvest, helm en handschoenen. Samen met je gids en een klein groepje (max. 10 personen) zal je door de canyons van de Hvitá rivier varen.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, wind- en waterdichte overal, helm, handschoenen en reddingsvest.
Duur: ca. 1 uur, waarvan ca. 40 min. op het water.
Vertrek: dagelijks om 13.00 in de periode 15/04 t/m 30/09. Met transfer vanuit Reykjavík, vertrek om 11.30 uur.
Extra info: de minimum leeftijd is 10 jaar.

Dag 13
Stop

Optioneel: Laugarvatn Fontana

Kom genieten en ontspan in de natuurlijk verwarmde geothermische baden van Laugar. Op deze bijzondere plek zijn meerdere natuurlijk verwarmde sauna's, zwem- en stoombaden aanwezig. Vanuit de baden kunt u het meer in zwemmen waar een aantal natuurlijke warmte bronnen zijn. Het Fontana café serveert verfrissende drankjes, heerlijke broodjes, diverse lokale producten, lunch en diner. Na een dagje baden in de natuurlijke mineralen van IJsland komt u helemaal tot rust!

Inbegrepen: entree.
Extra info: dagelijks geopend in de periodes 01/04 t/m 08/06 en 22/08 t/m 31/10 van 11.00-22.00 en in de periode 09/06 t/m 21/08 van 10.00-23.00.

Dag 13
Stop

Optioneel: Snorkelen in Thingvellir Nationaal Park

Snorkelen in de Silfra kloof in het Thingvellir Nationaal Park is een unieke ervaring onder begeleiding van een gids. Hier kunt u in het helderste water ter wereld genieten van een ijzingwekkend mooie snorkeltocht. En als u het water uit komt wacht een kop warme chocolamelk. Deze excursie kunt u ook maken met een duikuitrusting.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, snorkel materiaal, warme chocolademelk en koekjes.
Duur: ca. 4-5 uur, waarvan 30 tot 40 minuten snorkelen.
Vertrek: dagelijkse vertrekken. Vertrekken kunnen per dag verschillen. Tijden: 09.00, 11.00, 13.00, 15.00, 17.00 en 21.00.
Extra info: de minimum leeftijd is 12 jaar. Er gaan max. 8 personen mee op de tour.

Dag 13
Stel uw reis samen en bereken de prijs

   Hotels binnen deze rondreis

Dag 1 - 13

Hotels IJsland - Standaard kamer

Rondreizen langs hotels. Bij al onze reizen logeert u in kamers met eigen badkamer. U verblijft in middenklasse hotels, zomerhotels, boerderijen en/of guesthouses, waar altijd een restaurant bij is. Indien u kiest voor een kamer met eigen faciliteiten, dan verblijft u in Reykjavík altijd in een drie-sterren hotel. In de tekst noemen we een plaats waar uw overnachtingsadres is, uw hotel ligt in een straal van max. 50 km van deze genoemde plaats. De hotelrondreizen zijn op basis van logies en ontbijt. In bijna iedere accommodatie wordt naast het ontbijt ook een diner geserveerd, u heeft meestal keuze uit een aantal menu’s.

Hotels IJsland
Stel uw reis samen en bereken de prijs

   Praktische informatie

retourvluchtBrussel-Keflavik met Icelandair o.b.v. Economy-klasse (L-klasse met vertrek in de periode 01/05 t/m 14/05 en 11/09 t/m 15/09 en H-klasse 15/05 t/m 10/09) · luchthavenbelasting en brandstofheffing ca. € 120 p.p. · ruimbagage · 12 x 24 uur autohuur cat. A met AVIS, volgens voorwaarden · ferry overtocht tussen Stykkishólmur en Brjánslækur voor auto en inzittenden · 12 nachten verblijf in een kamer met of zonder faciliteiten o.b.v. logies/ontbijt · uitgebreide reisbeschrijving · reisgids · wegenkaart.

 • vluchten
 • huurwagen
 • hotel
 • reisbeschrijving